دکتر وحید دارابی » مشاوره درمانی » نوروتراپی چیست و چه کاربردی دارد؟

نوروتراپی چیست و چه کاربردی دارد؟

این روزها روش ها و تکنیک های درمانی نوینی در زمینه درمان بسیاری از اختلالات روانی و نیز درمان بسیاری از مشکلاتی که ریشه روانی دارند بکار گرفته می شود. از جمله مهم ترین و کارآمد ترین روش های درمانی که از سوی روانپزشکان بکار گرفته می شود نوروتراپی است.

علیرغم تمامی مزایا و نتایج مثبتی که این روش درمانی در پی دارد اما همچنان بسیاری از افراد و خانواده ها نسبت به این روش درمانی آگاهی چندانی ندارند و به نوعی این روش شناخته شده نیست.

به همین منظور در نوشتاری که در پیش رو دارید اطلاعاتی را در قالب بخش های مختلفی در زمینه نوروتراپی و حوزه هایی که این روش درمانی کاربرد دارد ارائه خواهیم کرد.

نوروتراپی چیست؟

نوروتراپی به مجموعه اقدامات و تکنیک های درمانی گفته می شود که در طی آن بخشی از مغز که دچار اختلال شده است اصلاح می گردد. در واقع این تکنیک ها کمک می کند که تمام سلول های مغزی اصلاح شوند. به تبع اصلاح سلول های مغزی تمامی فرآیندهای روانی که به فعالیت های مغزی و سلول های آن وابسته هستند اصلاح شده و عملکرد بیرونی افراد بهبود پیدا می کنند.

نوروپاتی چیست؟
نوروپاتی چیست؟

 

انواع تکنیک های نوروتراپی

نوروتراپی دارای انواعی از تکنیک ها است و رو ش های مختلفی را شامل می شود. مهم ترین تکنیک های درمانی زیر مجموعه نوروتراپی:

  • مگنت تراپی یا دستگاه تی ام اس ( موثر در درمان افسردگی های مقاوم در برابر درمان و توان بخشی های بعد از سکته مغزی )
  • نوروفیدبک ( موثر در درمان بیش فعالی کودکان و بیماری صرع)
  • بایوفیدبک ( موثر در درمان استرس و اضطراب و اسپاسم های عضلانی، اختلالات خواب و انواع سردرد ها)

بیماری هایی که در داخل پرانتز اشاره شده است بیماری ها و اختلالاتی است که نسبت به روش درمان ذکر شده بیشترین پاسخ مثبت را دارند.

نوروتراپی در درمان کدام بیماری ها کابرد دارد؟

  • عدم تمرکز؛ کسانی که به دلایل مختلف از حواس پرتی و عدم توانایی در تمرکز کردن رنج می برند با این روش درمانی قابل درمان هستند.
  • افسردگی؛ افسردگی هایی هستند که در برابر برخی از روش های درمانی مقاومت می کنند اما نوروتراپی موفق ترین روش درمان افسردگی است.
  • اختلال خواب
  • اضطراب
  • اختلالات شناختی
  • درمان بیش فعالی کودکان
بسیاری از بیماری های روانی یا اختلالات روانی و شناختی با منشا اختلالات مغزی در این روش قابل حل و رفع است.

 

چه کسانی می توانند از روش نوروتراپی درمان شوند؟

بسیاری از افرادی که با مشکلات ذکر شده در فوق (بخش قبلی) دست و پنجه نرم می کنند می توانند تحت این روش های درمانی قرار گیرند.

مهم ترین مزیت های روش های نوروتراپی

  • مهم ترین مزایایی که روش درمان نوروتراپی دارد این است که هیچگونه عارضه منفی و پیامد بدی به همراه ندارد.
  • از سوی دیگر نیز اثر بلند مدت این روش درمانی است که می توانید با این روش درمانی مدت زمان طولانی به بهبود وضعیت روانی خود کمک کنید.
  • بدون درد و بدون دارو قابل انجام است. بنابراین روشی است که در آن دارو های شیمیایی دخیل نخواهد بود.
  • تاثیرات آن بیش از دارو درمانی باشد
  • تاثیرات آن در تمامی دورانی که بکار گرفته شده است ثابت شده و بدون تردید می توان از این روش درمانی کمک گرفت.

 نکته آخر

خاتمه بحث مان با این توصیه همراه خواهد بود که برای انجام نوروتراپی از روانپزشکانی کمک بگیرید که در این زمینه فعالیت های درمانی موفقی دارند و می توانند با اتکا بر تجربه و مهارتی که در بکار گیری این روش درمانی دارند بهترین و موفق ترین نتیجه ها را حاصل کنند.

خوشبختانه در زمینه برخورداری از بهترین روانپزشک ها و متخصصین در حوزه نوروتراپی کشور ما مشکلی ندارد و متخصصین زیادی در این حوزه فعالیت های گسترده ای دارند.

دکتر وحید دارابی

دکتر وحید دارابی

روانپزشک و مشاور خانواده
موفق به اخذ دیپلم و ورود به دانشگاه علوم پزشکی در سال 1367 و فارغ التحصیل پزشک عمومی در سال 1375 بودند. در ضمن ورود به دوره رزیدنتی روانپزشکی در سال 1381 و موفق به اخذ بورد تخصصی روانپزشکی در سال 1384 شده اند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
معرفی روش‌های درمان اسکیزوفرنی

معرفی روش‌های درمان اسکیزوفرنی

درمان اسکیزوفرنی نیاز به یک رویکرد جامع دارد که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری، درمان با شوک الکتریکی، گفتار درمانی و… است. در این نوشته به بررسی هر یک از رویکردهای درمانی می‌پردازیم. روش‌های درمان اسکیزوفرنی دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری، درمان با شوک...

انواع افسردگی و علائم آن ها

انواع افسردگی و علائم آن ها

انواع افسردگی این روزها رایج است و معمولاً افراد برای تسکین درد ناشی از این آسیب شناسی به داروها متوسل می شوند. پروزاک (فلوکستین)، که داروی شادی نیز نامیده می شود ، معمولاً در جوامع توسعه یافته مصرف می شود. با این حال، حقیقت این است که به سختی...

نقشه مغزی یا qEEG چیست

نقشه مغزی یا qEEG چیست

نقشه مغزی یا QEEG (الکتروانسفالوگرافی) یکی از تست‌های بسیار مهم جهت اندازه‌گیری الگوهای الکتریکی در سطح سر و انعکاس فعالیت قشر مغز است. (در این فرایند امواج با استفاده از از روش‌های ریاضی، به مقادیر کمی "جهت بررسی عملکرد صحیح مغز و مقایسه"  تبدیل خواهند شد.) این...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *