دکتر وحید دارابی » مشاوره خانواده » مشاوره خانواده چیست؟

مشاوره خانواده چیست؟

همه ما زندگی را در کانون خانواده آغاز می کنیم. این خانواده است که مشخص می کند چه کسی هستیم و قرار است چه کسی باشیم. در کل، شخصیت ما در خانواده شکل می گیرد. ما در خانواده عشق و احترام متقابل را یاد می گیریم. در این مقاله به بررسی اینکه مشاوره خانواده چیست میپردازیم.

اگر ما در خانواده ای به دنیا بیاییم که اعضای آن روابط سالمی با هم دارند، قطها ما نیز در آینده روابط سالم تری با دیگران خواهیم داشت. که البته عکس این مورد نیز وجود دارد.

مشاوره خانواده، یکی از مشاوره هایی است که پیشنهاد می شود در آن شرکت کنند تا روابط سالم تر و مفیدتری با هم داشته باشند.

مشاوره خانواده چیست؟

محوریت مشاوره موضوعاتی است که بر سلامت و عملکرد خانواده تاثیر می گذارند. این نوع مشاوره به خانواده ها کمک می کند تا راحت تر بتوانند با دوره های سخت زندگی و یا مشکلات روحی- روانی کنار بیایند و اوضاع را کنترل کنند.

در مشاوره از تکنیک های متعددی استفاده می شود از گفتار درمانی گرفته تا رفتار درمانی و مشاوره فردی. همانند سایر روش های درمانی و مشاوره ها، تکنیک های به کار رفته در این نوع مشاوره، با توجه به شرایط و مشکلات موجود تعیین خواهد شد.

مشکلات رفتاری و احساسی کودکان، یکی از دلایل شایع مراجعه برای مشاوره می باشد. گاهی نیاز است مشکل کودک در سطح خانواده مورد بررسی قرار بگیرد.

مشاوره خانواده

نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که مشاوره تنها مختص اعضای خونی نیست، بلکه تمامی افرادی که نقش حمایتی در زندگی فرد را دارند، می توانند در جلسات مشاوره شرکت کنند.

دلیل انجام مشاوره خانواده

هدف از مشاوره خانواده، رفع مشکلات روانی، ذهنی و احساسی به کمک یکدیگر است. مشاوره، به اعضا کمک می کند تا:

– زندگی سالم تری داشته باشند
– روابط خود را بهبود بخشند
– مشکلات خود را داخل محیط خانواده حل کنند
– درک بهتری از یکدیگر پیدا کنند
– محیط امنی را برای یکدیگر فراهم کنند

هدف انجام مشاوره خانواده با توجه به مشکل و شرایط موجود در نظر گرفته می شود. که می تواند شامل موارد زیر باشد:

– زمانی که یکی از اعضای خانواده از مشکلات روانی شدید رنج می برد. مشاوره با این هدف انجام می شود که اعضا درک بهتری از اختلال موجود پیدا کنند و بتوانند فرد را مورد حمایت خود قرار دهند.

– زمانی که اعضای خانواده از لحاظ فرهنگی و اعتقادی با هم تفاوت دارند. هدف از مشاوره این خواهد بود که اعضای خانواده درک بهتری نسبت به هم پیدا کنند و بتوانند روابط سالم تری داشته باشند.

– زمانی که خانواده از نرم اصلی خارج شود. در چنین شرایطی، مشاوره به غیر از بررسی عوامل و مشکلات داخلی، به بررسی عوامل خارجی نیز خواهد پرداخت.

بیشتر بخوانید=> اهمیت مشاوره پیش از ازدواج

 

مزایای مشاوره خانواده

از جمله مزایای مشاوره می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– درک بهتر اعضای خانواده نسبت به هم
– بهبود روابط
– توانایی حل مشکلات
– احساس صمیمت بیشتر میان اعضای خانواده
– کاهش تضاد و اختلاف میان اعضای خانواده
علاوه بر این، از آن جایی که مشاوره خانواده باعث می شود:
– اعضاء هنگام مواجه با بحران، در کنار هم باشند
– به یکدیگر اعتماد بیشتری پیدا کنند
– محیط امنی در خانواده ایجاد شود
– از میزان اختلافات کاسته می شود

شاهد بهبود هر چه بیشتر روابط میان اعضای خانواده خواهیم بود. از دیگر مزایای مشاوره می توان به تقویت مهارت هایی از قبیل برقراری ارتباط و حل مشکل اشاره کرد. خانواده ها می توانند جهت تقویت بنیان خانواده و یادگیری مهارت های حل مشکل، از مزایای مشاوره خانواده و بهترین روانپزشک بهره مند شوند.

دکتر وحید دارابی

دکتر وحید دارابی

روانپزشک و مشاور خانواده
موفق به اخذ دیپلم و ورود به دانشگاه علوم پزشکی در سال 1367 و فارغ التحصیل پزشک عمومی در سال 1375 بودند. در ضمن ورود به دوره رزیدنتی روانپزشکی در سال 1381 و موفق به اخذ بورد تخصصی روانپزشکی در سال 1384 شده اند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
ویژگی‌های بهترین زوج درمانگر در تهران

ویژگی‌های بهترین زوج درمانگر در تهران

بهترین زوج درمانگر در تهران باید دارای تخصص و تجربه کافی، صلاحیت علمی، اهداف درمانی مشخص، مهارت و قدرت تشخیص مناسب انواع مشکلات میان زوج باشد. 5 ویژگی بهترین زوج درمانگر در تهران بهترین زوج درمانگر در تهران باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد؟ در این متن به بررسی مهم‌ترین...

نقش والدین در استرس کودکان

نقش والدین در استرس کودکان

همه بچه ها هر از گاهی احساس ترس می کنند. انواع ترس هایی که آنها تجربه می کنند می تواند با افزایش سن تغییر کند. اما اگر ترس‌های خود را از بین نبرند یا نگرانی ‌هایشان برای مدت طولانی ادامه یابد، ممکن است دچار اختلال اضطراب شوند. کودکان مبتلا به اختلالات اضطرابی ممکن است...

افزایش اعتماد به نفس در کودکان با 15 راهکار مفید

افزایش اعتماد به نفس در کودکان با 15 راهکار مفید

اعتماد به نفس در کودکان یکی از نکات مهم برای پیشرفت آن ها در زندگی و رویارویی با مشکلات است. طبق تحقیقات کودکانی که دارای اعتماد به نفس می باشند به راحتی در مقابل مشکلات و سختی ها می توانند دوام بیاورند و راه حل های بهتری را در پیش می گیرند. اعتماد به نفس ناشی از حس...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *