دکتر وحید دارابی » درمان انواع اختلالات » وسواس فکری و دلایل آن

وسواس فکری و دلایل آن

به طور کلی می توان گفت اختلال وسواس فکری یا OCD یکی اختلال رایج در بین افراد مختلف به شمار می رود و در هر فرد به شکلی متفاوت بروز می کند.در حقیقت وسواس فکری اغلب ناخواسته و نگران کننده هستند و موجب استرس، پریشانی و اضطراب فرد می شود. در این مقاله از سایت دکتر وحید دارابی، روانپزشک، به موضوع درمان وسواس فکری می پردازیم:

OCD اغلب می تواند مشکلات بسیاری را برای فرد به وجود آورد و بر کیفیت زندگی فرد تاثیری منفی بگذاردف زیرا که فرد در ذهن خود دائما در حال مرور کردن افکاری خشن است و مرتبا در انجام برخی فعالیت ها دچار شک و تردید است.

وسواس فکری

وسواس فکری چیست؟

OCD که در اصطلاح با نام OCD نیز شناخته می شود و باعث بروز افکار های وسواس گونه می شود  و در نتیجه وسواس های عملی و انجام کار های وسواس گونه را به دنبال دارد

همانطور که گفته شد وسواس فکری یک اختلال است که اغلب افراد را دچار مشکلات و پریشانی می کند و در برخی موارد اگر کنترل نشود ممکن است ناتوان کننده باشد و فرد حتی توانایی انجام کار های روزمره خود را هم نداشته باشد.

اگر بخواهیم به طور دقیق تر بگوییم باید گفت که OCD یک اختلال اضطرابی و مزمن است که همواره موجب مشغول شدن ذهن درباره نظم و ترتیب امور جزئی می شود.

همچنین می توان گفت که OCD اغلب بر اثر کمال طلبی و ذهنی کمال گرا نشائت می گیرد .

اغلب افرادی که دچار OCD هستند به انجام برخی کار های وسواس گونه برای کاهش وسواس فکری خود می پردازند و این کار ها در واقع به طور مکرر انجام شده و غیر ارادی هستند.

OCD در اکثر افراد موجب ناراحتی و اضطراب می شود و فرد در اغلب مواقع تلاش بر نادیده گرفتن این افکار دارد یا سعی دارد که با انجام فعالیت های دیگر این وسواس را سرکوب کند.

علل بروز وسواس فکری

در حقیقت می توان گفت که عوامل متخلفی در بروز وسواس فکری در افراد موثر هستند. برخی عوامل تاثیر گذار در بروز OCD عبارتند از:

تغییرات جسمی

در حقیقت می توان گفت که برخی تغییرات جسمی، در بدن افراد می تواند در بروز OCD بسیار موثر باشد و زمینه ساز بروز این اختلال باشد.

شرایط محیطی

شرایط محیطی زندگیمان و جایی که در آن زندگی می کنیم یکی از عوامل موثر در بروز این اختلال است و اغلب به دلیل اینکه شرایط محیطی بر ذهن انسان بسیار تاثیر گذار است، موجب بروز وسواس فکری می شود.

کمبود سرتونین

کمبود سرتونین در بدن نیز می توان گفت که یکی از عوامل بروز OCD است.

سابقه خانوادگی

سابقه خانودگی و ژنتیکی یکی از عوامل بسیار مهم در بروز اختلال OCD است و اگر فرد در خانواده خود سابقه OCD وجود داشته باشد ممکن است خود فرد هم دچار این اختلال شود.

زندگی پر استرس

استرس اغلب زمینه ساز اغلب اختلالات است و با تاثیر بر ذهن و سبک زندگی انسان می تواند منجر به بروز رفتارات وسواس گونه و وسواس فکری باشد.

OCD

بیشتر بخوانید=> افسردگی و علائم آن

وسواس فکری چه تاثیری بر زندگی افراد دارد؟

همانطور که در مقاله بالا ذکر شد اغلب OCD به دلیل تاثیر منفی بر زندگی و ناتوانی انجام برخی کار ها به دلیل بروز افکار وسواس گونه می تواند مشکلات بسیاری را برای فرد به همراه داشته باشد و باعث کاهش کیفیت زندگی و انجام برخی فعالیت ها در فرد شود.

برخی از تاثیرات منفی وسواس فکری عبارتند از:

  • عدم توانی در تمرکز
  • اتلاف وقت
  • باز ماندن از کار های اصلی
  • خسته شدن ذهن
  • بی حوصلگی برای فکر کردن درباره موضوعات مهم زندگی
  • مشکل در برقراری ارتباط

درمان وسواس فکری

به طور کلی اگر احساس می کنید که دچار OCD هستید و برخی علائم گفته شده را در خود دارید و این مسئله مشکلات بسیاری برایتان به وجود آورده است برای درمان این مشکل حتما به یک روانپزشک مراجعه کنید و مشکلات خود را به او انتقال دهید. روانپزشک با بررسی مشکلات و گرفتن تست ها به تشخیص این اختلال پرداخته و با توجه به شرایط فرد، درمان مناسب رابه فرد توصیه می کند. همچنین لازم به ذکر است که برای درمان کامل وسواس فکری باید تحت نظر بهترین دکتر درمان وسواس قرار بگیرید و طی جلسات مشاوره و انجام روش های درمانی ، به درمان این اختلال بپردازید که این روند درمانی ممکن است مدت زمانی به طول بیانجامد.

دکتر وحید دارابی

دکتر وحید دارابی

روانپزشک و مشاور خانواده
موفق به اخذ دیپلم و ورود به دانشگاه علوم پزشکی در سال 1367 و فارغ التحصیل پزشک عمومی در سال 1375 بودند. در ضمن ورود به دوره رزیدنتی روانپزشکی در سال 1381 و موفق به اخذ بورد تخصصی روانپزشکی در سال 1384 شده اند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
درمان وسواس فکری با 8 روش موثر

درمان وسواس فکری با 8 روش موثر

درمان وسواس فکری با استفاده از درمان شناختی رفتاری (CBT)، درمان مواجهه و پیشگیری از پاسخ، هیپنوتیزم، الکتروشوک، تحریک مغناطیسی مغز، دارو درمانی و... انجام می‌شود. برای مثال در درمان شناختی رفتاری، به فرد کمک می‌شود تا الگوهای مزاحم فکری را که بر روی احساسات و رفتار وی...

لیست بهترین داروهای ترک اعتیاد

لیست بهترین داروهای ترک اعتیاد

داروهای ترک اعتیاد به انواع مختلفی دسته‌بندی می‌شوند که در ادامه، در خصوص هر یک از آن‌ها را توضیح می‌دهیم. متخصصان ترک اعتیاد، داروها را بر اساس ویژگی‌های فردی مصرف کننده مانند میزان مصرف، سن، جنسیت، مدت مصرف و سابقه بیماری تجویز می‌کنند. این کار به دلیل این است که...

بهترین دکتر درمان وسواس

بهترین دکتر درمان وسواس

در انتخاب بهترین دکتر درمان وسواس، باید به ویژگی‌ها و عوامل متعددی توجه نمود. بهترین دکتر باید توانایی تشخیص اختلال وسواس را داشته باشد، از تخصص و تجربه کافی برخوردار باشد، به روز و علمی باشد و... . در این مقاله، در خصوص این ویژگی‌ها صحبت می‌کنیم. بهترین دکتر درمان...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *