ترک سیگار برای همیشه

ترک سیگار از مهم ترین اقداماتی است که بسیاری از سیگاری ها قصد آن را دارند اما به دلایل مختلفی موفق به عملی ساختن آن نمی شوند. اما در این بین هستند افرادی که جدیت شان را در این تصمیم ( تصمیم مبنی بر ترک سیگار) در قالب تلاش های مختلف نشان می دهند.

یکی از مهم ترین اقداماتی که افراد با اراده راسخ انجام می دهند این است که به کلینیک های مختلف و یا پزشکان و متخصصین مختلف مراجعه می کنند و تلاش می کنند از این متخصصین کار بلد و مجرب در این مسیر کمک بگیرند. قطعا مراجعه به متخصصین این امر از هوشمندانه ترین اقداماتی است که یک نفر می تواند انجام دهد.

انواع روش های ترک سیگار

روش های مختلفی در جهت ترک سیگار وجود دارد که از سوی متخصصین مختلف به کار گرفته می شود و در این زمینه مراجعین خود را راهنمایی می کنند.

از جمله مهم ترین روش ها و تکنیک هایی که در زمینه ترک سیگار وجود دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان رفتاری- شناختی برای ترک سیگار که از سوی بهترین روانپزشکان و روان درمانگر انجام می شود.
  • ریلکسیشن و مدیتیشن: این تکنیک آموزش داده می شود تا فرد در هنگام مواجهه با شرایط سخت و استرس زایی که می تواند محرک قوی برای رفتار های پرخطر از جمله سیگار کشیدن باشد، بتواند مقاومت بیشتری از خود نشان داده و رویارویی مفیدی داشته باشد.
  • انجام تکنیک هایی که با یادگیری آن ها می توانند به طور ثمر بخش فشارهای عصبی خود را تخلیه کرده و نیازی به استفاد از سیگار نداشته باشند. در واقع این تکنیک ها به عنوان جایگزینی برای مصرف سیگار است و فرد را قوی می کند.
روش های ترک سیگار

چه توصیه هایی برای ترک سیگار وجود دارد؟

روانپزشکان و درمانگرانی که در زمینه ترک سیگار فعالیت می کنند و مشاوره های لازم را در این زمینه انجام می دهند یکسری توصیه ها و راهکار هایی را پیش پای افراد داوطلب برای ترک مواد مخدر می گذارند که مهم ترین آنها از این قرار است:

  • بر طبق این قاعده که محیط و آدم ها می توانند ما را نسبت به انجام عملی خاص تحریک کنند و انرژی و انگیزه ما را برای انجام آن عمل خاص افزایش بدهند مهم ترین توصیه روانپزشکان این است که محیط هایی که در آن سیگار مصرف می شود را ترک کنید. در واقع بهتر است که در این محیط ها قرار نگیرید و با آدم هایی که سیگاری هستند معاشرت نکنید. زیرا که این مساله محرکی خواهد بود برای ضعیف کردن اراده و انتخاب شما در جهت ترک سیگار.
  • تلاش کنید که فعالیت بدنی مفید داشته باشید.
  • برنامه کاری و زندگی خود را شلوغ کنید تا از وجود زمان های خالی در زندگی جلوگیری کنید. زیرا این زمان های اضافی می تواند شما را به انجام کاری که همیشه از آن لذت می بردید یعنی سیگار کشیدن ترغیب کند. بنابراین بهتر است که برای این لذت یک جایگزین دیگری بیابید تا اعتیاد بهتری پیدا کنید. مثل کتاب خواندن.
  • تمامی ابزار هایی که می تواند دسترسی شما را به سیگار و ابزار آلات مربوط به آن مثل فندک و کبریت بیفزاید از دور خود خالی کنید.
  • در مواقع استرس می توانید جایگزین بهتری پیدا کنید. حتی اگر آن جایگزین آدامس جویدن باشد.
  • بهتر است که اوقات فراغت خود را در بهترین مکان ها مثل طبیعت و یا با ورزش کردن پر کنید.

راز ترک سیگار

مهم ترین اقدامی که می توانید انجام دهید این است که به لحاظ روانی خود را از سیگار رها کنید. یعنی تا زمانی که ذهن و فکر شما پیش سیگار است قدم هایتان در جهت ترک آن دشوار و سنگین تر خواهد بود. از این لازم است که ابتدا به لحاظ ذهنی سیگار را ترک کنید سپس به لحاظ فیزیکی دیگر سیگار در دست  نگیرید و آن را روشن نکنید.

از این رو مهم ترین اقدامی که می توانید انجام دهید این است که ذهن خود را از این ماده دور نگه دارید. این گونه بقیه مسیر ترک آسان تر پیش خواهد رفت.

اما نکته ای که بایستی بدان دقت نمایید این است که، روش های درمانی بسیاری وجود دارد که برای رسیدن به نتیجه مطلوب در مدت زمانی کوتاه و موثر به یک روانپزشک مراجعه نمایید.

فواید ترک سیگار

  • ظاهر بهتر
  • داشتن عزت نفس بیشتر
  • محیطی آرام‌تر در پی ترک سیگار
  • پول بیشتر با ذخیره مقدار پولی که برای پرداخت هر پاکت سیگار پرداخت می شد
  • افزایش توانایی جنسی با ترک سیگار
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پس از 10 سال بعد از ترک
  • کم شدن احتمال خطر حمله قلبی
  •  بهبودی اندام‌های حیاتی مانند قلب و ریه‌ها
  • ظاهر بهتر

نکته آخر

در پایان مهم ترین توصیه ای که خواهیم داشت این است که در کشورمان متخصصین و روانپزشکان موفق زیادی هستند که می توانند فرد را در مسیر ترک سیگار یاری دهند.

از این رو بهتر است که پیش از اقدام انفرادی و دلسرد شدن از نتیجه ندیدن به بهترین روانپزشک برای ترک سیگار مراجعه کنید و  درنهایت گام هایتان را محکم تر و مصمم تر از هر زمان دیگری بردارید.

دکتر وحید دارابی

دکتر وحید دارابی

روانپزشک و مشاور خانواده
موفق به اخذ دیپلم و ورود به دانشگاه علوم پزشکی در سال 1367 و فارغ التحصیل پزشک عمومی در سال 1375 بودند. در ضمن ورود به دوره رزیدنتی روانپزشکی در سال 1381 و موفق به اخذ بورد تخصصی روانپزشکی در سال 1384 شده اند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
ترک اعتیاد زنان و بهترین کمپ بانوان تهران

ترک اعتیاد زنان و بهترین کمپ بانوان تهران

ترک اعتیاد زنان، یکی از مسائل مهم و حیاتی است. اعتیاد به مواد مخدر یا مشروبات الکلی می‌تواند بر زنان و تمامی جوانب زندگی آنان تاثیر زیادی بگذارد. ترک اعتیاد نه تنها برای بهبود سلامت فیزیکی و روانی زنان، بلکه برای بهبود روابط خانوادگی، حرفه‌ای، اجتماعی و عاطفی آن‌ها...

ترک اعتیاد به الکل

ترک اعتیاد به الکل

شاید فکر کنید که الکل جز مواد اعتیادآور مانند مواد مخدر نیست اما در اشتباه هستید. الکل یکی از شایع ترین مواد اعتیادآور و آسیب زاست و به دلیل ممنوعیت این ماده در کشور ما منجر به این شده که مورد سو استفاده افرادی شود که از مواد اولیه بد و بسیار مضر برای الکل استفاده کنند که گاها منجر به مرگ و کما رفتن و یا حتی کوری می شود.

اوردوز چیست و چگونه منجر به فوت می شود؟

اوردوز چیست و چگونه منجر به فوت می شود؟

آیا آنژیوگرافی قلب خطرناک است؟ عده ای زیادی از افراد هستند که قصد انجام آنژیو قلب را دارند ولی استرس این موضوع را دارند که آیا آنژیو خطرناک است؟ برای دریافت این سوال با ما تا آخر این مقاله هماره باشید. در صورتی که دچار گرفتگی عروق قلبی هستید و بایستی آنژیو قلب را...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *