دکتر وحید دارابی » مشاوره روانشناسی » افسردگی در دوران کرونا

افسردگی در دوران کرونا

بحران کرونا در سالهای اخیر با تار و پود زندگی همه افراد آمیخته است، به طوری که همه ابعاد زندگی افراد را در بر گرفته است و از کودک تا فرد بزرگسال همه تحت تاثیر آن هستند. از سوی دیگر اقدامات دولت ها برای کنترل بیماری کرونا، مانند قرنطینه اجباری، رعایت فاصله اجتماعی و تعطیلی مراکز تجاری و آموزشی موجب شده است افراد برای حفظ سلامتی خود از یکدیگر جدا باشند و در زمان زیادی را در تنهایی سپری کنند. در این مقاله از سایت دکتر وحید دارابی، روانپزشک، به موضوع افسردگی در دوران کرونا، می پردازیم:

دور شدن از تفریح و مهمانی موجب شده است بخشی از نیازهای روانی فرد ارضا نشده باقی بماند. به مرور زمان علائم افسردگی و سایر مشکلات روانی در بیشتر افراد مشاهده شده است. برخی از افراد در ماه های قبل مخصوصا نیمه دوم سال شمار زیادی افسردگی را گزارش دادند. برخی فکر می کنند نیمه دوم سال به دلیل نبود آفتاب و کوتاه بودن روزها برای دچار شدن به افسردگی مساعد است و حال وجود کرونا به این وضعیت شدت می بخشد و اکثر افراد حالات روحی و روانی خوبی را نداشتند. اگر چه افرادی نیز یافت می شوند در نیمه اول سال به افسردگی فصلی مبتلا می شوند، ولی تعداد کمی در این دسته قرار می گیرند. از نشانه های افسردگی فصلی می توان به کاهش علاقه، بیش از حد خوابیدن، خستگی بیش از حد، خلق و خوی پایین ، عدم تمرکز و خوردن شیرینی جات بیش از حد است.

مقابله با افسردگی در دوران کرونا

با وجود شرایط سخت زندگی در این روزها و وجود کرونا ضرورت مراقبت از روح و روان بیش از قبل حس می شود. در زیر راهکارهایی برای مقابله با افسردگی در ایام کرونا آورده شده است:

  • یکی از بزرگترین مشکلات در دوران کرونا وجود حس انزوا و تنهایی است. برای مقابله با آن سعی کنید با دوستان خود از طریق مکالمه ویدیویی صحبت کنید.
  • یکی از روش های موثر برای کاهش نشانه های افسردگی فصلی، افزایش نور در اتاق ها است، قرار گرفتن در نزدیکی منبع نورکه مشابه نور طبیعی بیرون است موجب می شود هورمون های بدن متعادل شوند.
  • تا می توانید خود را از اخبار منفی مربوط به کرونا دور نگه دارید. شنیدن اخبار و شایعات کذب درباره بیماری کرونا موجب می شود انرژی بیشتری را برای این موضوع تلف کنید. انستیتوی ملی بهداشت اعلام کرده است بودن در معرض تعداد بیشتری از منابع خبری و رسان ههای اجتماعی ناراحتی ذهنی بیشتری را ایجاد می کند. ناراحتی و نگران بودن نیز سیستم ایمنی بدن فرد را ضعیف می کند و به آسانی مقاومت خود را در برابر ویروس ها از دست داده و میزان احتمال ابتلا به کرونا افزایش می یابد.
  • سعی کنید خود را با کتاب و موسیقی سرگرم کنید و هر روز بخشی از وقت خود را به آن اختصاص دهید. سرگرمی های ساده ای مانند آشپزی، باغبانی یا کتاب خواندن موجب می شود هورمون های شادی در مغز شما ترشح شود و حال خوبی پیدا کنید .
  • سعی کنید در هر بحران و مشکلات بزرگ، مثبت فکر کنید. اگر چه چنین کاری سخت است ولی نشدنی نیست. بهتر است بر روی جنبه های مثبت هر مساله متمرکز باشید و به دنبال آن باشید مشکل را حل کنید در صورتی که مشکل خارج از کنترل شماست و نمی توانید آن را به طور کامل تغییر دهید بهترین راه حل آن است خود را با آن وفق دهید و آن را بپذیرید.
  • برنامه روزانه منظمی داشته باشید. داشتن برنامه روزانه باعث می شود هیچگاه احساس پوچی نداشته باشید. البته خود را موظف کنید به آن پایبند باشید. در این برنامه خود را مقید کنید صبحها سر ساعت مشخصی از خواب برخیزید و شب ها نیز ساعت مشخصی به خواب بروید. همچنین هر روز سر ساعت خاصی ورزش کنید. داشتن برنامه ثابت به داشتن سلامت روان خوب کمک می کند.
  • بر روی غذاهای مصرفی خود نظارت داشته باشید، برخی از غذاها بر روی تشویش و اضطراب موثر هستند  و کمبود برخی از مواد معدنی، موجب بروز افسردگی در دوران کرونا می شود. برای تقویت سیستم ایمنی بدن ویتامین دی را با تجویز پزشک مصرف کنید و سعی کنید غذاهایی سرشار از ویتامین و کلسیم مصرف کنید تا بنیه بدن را تقویت کنید و هورمون های شادی در بدن ترشح شوند.

بیشتر بخوانید=> درمان افسردگی

دکتر وحید دارابی

دکتر وحید دارابی

روانپزشک و مشاور خانواده
موفق به اخذ دیپلم و ورود به دانشگاه علوم پزشکی در سال 1367 و فارغ التحصیل پزشک عمومی در سال 1375 بودند. در ضمن ورود به دوره رزیدنتی روانپزشکی در سال 1381 و موفق به اخذ بورد تخصصی روانپزشکی در سال 1384 شده اند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
افسردگی در زنان از علائم تا درمان

افسردگی در زنان از علائم تا درمان

زنان شکاک و عاطفی بیشتر مستعد ابتلا به اختلالات افسردگی هستند، اما یک نوع روان‌پریشی خاص دلیل واضحی برای ایجاد این بیماری نیست. معمولاً تعدادی از عوامل دیگر در شروع افسردگی در زنان نقش دارند، مانند: بیکاری، عدم رضایت، تغییرات هورمونی در دوران بارداری، زایمان،...

بهترین روانپزشک در پاسداران کیست؟

"من، به روانپزشک مراجعه کنم؟ هرگز» این رایج ترین واکنش در میان افرادی است که ترجیح می دهند به تنهایی با مشکلات شخصی خود کنار بیایند. نکته ای که آنها نمی دانند این است که گاهی اوقات برخی از احساسات غیر قابل کنترل می شوند و بر روابط اجتماعی تأثیر می گذارند و...

پرخاشگری چیست و چه علائمی دارد؟

پرخاشگری چیست و چه علائمی دارد؟

 پرخاشگری بر اساس روانشناسی اجتماعی، هر رفتار یا عملی را توصیف می کند که هدف آن، آسیب رساندن به شخص یا حیوان یا آسیب رساندن به اموال فیزیکی باشد. شناخت راه‌ هایی که نشان دهنده پرخاشگری است، می‌تواند به شما کمک کند تا در کنار خشم و هر احساس دیگری که ممکن است در آن...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *