دکتر وحید دارابی » مشاوره و درمان اعتیاد » اعتیاد به حشیش و علائم آن

اعتیاد به حشیش و علائم آن

یکی از انواع مواد مخدر که مصرف آن اعتیاد به همراه دارد حشیش است. اعتیاد به حشیش همچون تمامی موادی که اگر مورد استفاده قرار گیرند علائمی را به همراه دارند، زمانی که توسط افراد استفاده می شود نشانه هایی در فرد مصرف کننده ایجاد می کند. برخی از این علائم جسمی وظاهری است برخی از سایر نشانه ها روانی است.

در این نوشتار بر آنیم که پرداختی داشته باشیم به مساله مصرف حشیش و نیز تاثیراتی که در هنگام استفاده و یا بعد از ترک بر روی جسم و روان افراد می گذارد داشته باشیم.

علائم و نشانه ها ی اعتیاد به حشیش چیست؟

پیامد ها و عوارض ترک اعتیاد به حشیش کدامند؟

مهم ترین و بهترین روش برای راضی کردن افراد معتاد برای ترک حشیش چیست؟

دانستنی های درباره اعتیاد به حشیش
دانستنی های درباره اعتیاد به حشیش

حشیش چیست؟

حشیش یکی از انواع مواد مخدرهایی است که به نوعی جزء آن دسته از مواد مخدرهایی محسوب می شود که سنتی نامیده می شوند. این ماده شیره گیاه شاهدانه است که به رنگ های سبز یا قهوه ای متمایل به سبز در اختیار مصرف کنند گان قرار می گیرد.

البته باید گفت که نام های زیادی برای این نوع از مواد بکار گرفته می شود. از جمله آنها، بنگ، سیگاری، منگ، پنیری و …. این ماده اعتیاد زیادی به همراه دارد و خطرات زیادی را برای سلامت جسم و روان افراد دارد.

در واقع حشیش آشنا ترین اسمی است که از دیر باز مورد استفاده قرار می گرفته است. این نوع ماده به روش دود کردن استفاده می شود که اثرات آن در کمترین زمان بروز و ظهور دارد.

علائم اعتیاد به حشیش

علائم جسمی ناشی از مصرف حشیش

  • افزایش احساس تشنگی که در مواردی کاذب است و صرفا در حد احساس است که بدن نیازی به آب ندارد
  • افزایش میل به غذا و خوراکی
  • خشک شدن دهان و نواحی گلو
  • کاهش فشار خون
  • قرمز شدن چشم افراد مصرف کننده
  • عدم تعادل در حرکت های بدن و راه رفتن
  • افزایش میزان ضربان قلب
اختلالاتی در زمینه روابط جنسی، خواب، حفظ تعادل در هنگام راه رفتن، احساسات پنج گانه از جمله بینایی و شنوایی، به وجود می آیند که در کوتاه مدت و بعد از کاهش تاثیر مواد از بین می روند.

 

علائم روحی و روانی ناشی از مصرف حشیش

  • کاهش توانایی یادآوری یا همان حافظه
  • گیجی و گنگ بودن در درک مسائل
  • کاهش میزان توجه و هوشیاری نسبت به اطراف
  • متوهم شدن
  • دچار هذیان شدن که در قالب گفتگو با خود نمایان می شود
  • شکاک شدن به اطرافیان مخصوصا به همسر
  • بی توجهی به افراد خانواده یا همسر
  • گاها پرخاشگری نیز دارند که نتیجه ی حمله های روانی ناگهانی است

تاثیرات بلند مدت مصرف حشیش

باید توجه داشته باشید، علائمی وجود دارد که در صورتی که فرد به مدت  طولانی از ماده حشیش استفاده کند در فرد ایجاد می شود و غیر قابل بازگشت خواهد بود. بدین معنا که بعد از اینکه در فرد ظاهر شدند حتی با ترک اعتیاد مواد مخدر هم بخش عمده آن تاثیرات از بین نخواهند رفت. برای مثال:

  1. از بین رفتن سلول های سالم مغزی و در نتیجه کاهش کیفیت فعالیت های یادگیری و درکی و شناختی
  2. ابتلا به بیماری سرطان ریه که تا حد زیادی می تواند موجب مرگ و میر در این افراد شود
  3. آسیب هایی که به نوزادان این افراد وارد می شود در سطح ژنتیکی خواهد بود و مشکلات زیادی را در آینده این کودکان به همراه خواهد داشت

بعد از ترک حشیش فرد با چه علائمی روبرو می شود؟

یکی از تصورات اشتباهی که در خصوص ماده حشیش وجود دارد این است که افراد فکر می کنند این ماده اعتیاد ندارد در حالیکه تصوری سخت اشتباه است. زیرا افرادی که  به مدت طولانی از این ماده استفاده می کنند زمانی که تصمیم به کنار گذاشتن آن دارند به محض قطع مصرف آثاری در اینان نمایان می شود از جمله اینکه:

  • این افراد دچار بی قراری و اضطراب می شوند
  • در نواحی عضلانی و بدنی درد هایی را تجربه می کنند
  • گاها دچار استفراغ و حالت تهوع می شوند
  • مهم ترین اثر ترک مصرف اختلال در ساعات خواب یا بی خوابی زیادی می شوند
  • اسهال نیز از دیگر علائمی است که برای اینان ایجاد می شود
درمان اعتیاد به حشیش
درمان اعتیاد به حشیش

درمان و ترک اعتیاد به حشیش

یکی از مهم ترین روش هایی که در طول چند دهه اخیر در کشورهای مختلف از جمله کشور ما برای ترک ماده حشیش در افراد معتاد بکار گرفته شده است درمان شناختی و رفتاری است. درواقع این نوع از درمان بدین نحو انجام می شود که ابتدائا افراد را به لحاظ شناختی و ذهنی برای قطع مصرف آماده می کنند سپس مراحل ترک انجام می شود.

این روش بهترین راهی است که تا حد زیادی می تواند نتیجه موفق در پی داشته باشد. نتیجه موفق بدین معنا که بعد از ترک افراد هرگز به سمت مصرف مواد نمی روند و این ترک دائمی خواهد بود.

بهترین روانپزشک که در مراکز ترک اعتیاد فعالیت می کنند مهم ترین هدفی که دنبال می کنند این است که افراد معتاد به نقطه ای برسند که واقعا اراده ترک اعتیاد را پیدا کنند. از همین رو جلسات مشاوره زیادی با اینان برگزار می شود تا نهایتا تصمیم خود را برای ترک بگیرند.

نتیجه گیری

دراین نوشتار تمامی تلاش مان معطوف به این بود که اطلاعاتی دقیق و نیز کاربردی را در بخش ها مختلف مربوط به مصرف حشیش در اختیار عزیزان و همرهان همیشگی مان قراردهیم.

امیدواریم کسانی که تصمیم دارند برای ترک این ماده خطرناک اقدام کنند همواره از بهترین و معتبر ترین مراکز کمک بگیرند ونیز آنکه از بهترین مشاورین دراین زمینه مشاوره بگیرند تا نتیجه درمان موفقیت آمیز باشد.

دکتر وحید دارابی

دکتر وحید دارابی

روانپزشک و مشاور خانواده
موفق به اخذ دیپلم و ورود به دانشگاه علوم پزشکی در سال 1367 و فارغ التحصیل پزشک عمومی در سال 1375 بودند. در ضمن ورود به دوره رزیدنتی روانپزشکی در سال 1381 و موفق به اخذ بورد تخصصی روانپزشکی در سال 1384 شده اند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
ترک الکل چند روز طول می‌کشد؟

ترک الکل چند روز طول می‌کشد؟

ترک الکل چند روز طول می‌کشد؟ ترک الکل یکی از موضوعاتی است که بسیاری از افراد به دنبال راهکارهایی برای آن می‌گردند. اما چقدر زمان می‌برد تا فرایند ترک اتفاق بیفتد؟ آیا می‌توان در عرض چند روز مصرف الکل را کنار گذاشت؟ بدن حدود 7 تا 10 روز نیاز دارد تا از الکل پاک شود و...

ترک اعتیاد به الکل

ترک اعتیاد به الکل

شاید فکر کنید که الکل جز مواد اعتیادآور مانند مواد مخدر نیست اما در اشتباه هستید. الکل یکی از شایع ترین مواد اعتیادآور و آسیب زاست و به دلیل ممنوعیت این ماده در کشور ما منجر به این شده که مورد سو استفاده افرادی شود که از مواد اولیه بد و بسیار مضر برای الکل استفاده کنند که گاها منجر به مرگ و کما رفتن و یا حتی کوری می شود.

بهترین روش های ترک سیگار

بهترین روش های ترک سیگار

بهترین روش‌ های ترک سیگار شامل مجموعه‌ای از راهکارها است که به افراد کمک می‌کند تا مصرف سیگار را ترک کنند. این روش‌ها شامل کاهش تدریجی مصرف سیگار، کمک گرفتن از درمانگر، افزایش فعالیت بدنی، دوری از محرک‌ها و به تاخیر انداختن مصرف سیگار می‌شود. روش کاهش تدریجی مصرف...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *