دکتر وحید دارابی » مشاوره درمانی » بهترین روانپزشک تهران کیست

بهترین روانپزشک تهران کیست

اهمیت به روان از مهمترین عواملی است که بایستی افراد به آن دقت نمایند. بارها ممکن است مشکلات مختلفی برای شما به وجود آمده باشد و این مشکلات موجب تشویش و نگرانی شده شما باشد و عدم حل مشکلات ممکن است موجب اختلال درسلامت روان شود و مشکلات جدی را برای شما به همراه داشته باشد. حال یک سوالی که برای اکثر افراد در چنین مواقعی پیش می آید این است که به بهترین روانپزشک مراجعه نمایند یا یک روانشناس یا به کدام روانپزشک مراجعه نمایند؟ مراجعه به روانپزشک چه تاثیری دارد؟ ما در این مقاله از سایت دکتر وحید دارابی، قصد داریم برای آنکه بتوانیم انتخاب خوبی در خصوص بهترین روانپزشک داشته باشیم و بدانیم که چه راهکاری می تواند موجب آگاهی و انتخاب بهتر شود با ما همراه باشید.

خدمات بهترین روانپزشک

همان طور که گفته شد بهترین روانپزشک در زمینه انواع اختلالات و مشکلات روانی مطالعه و تحصیل کرده است و توانایی تشخیص و درمان انواع اختلالات و مشکل روانی را دارد. برخی از خدمات بهترین روانپزشک عبارتند از:

درمان ترک اعتیاد توسط بهترین روانپزشک

اعتیاد نوعی وابستگی جسمی و روانی بوده  که توسط یک ماده مضر ایجاد می شود. درمان و ترک اعتیاد یکی از خدماتی است که بهترین روانپزشک ارائه می دهد و می تواند در روند ترک اعتیاد به افراد کمک شایانی کنند.

اعتیاد یکی از مسائلی است که صرفا جسم افراد را در گیر نمی کند بلکه روان افراد را نیز درگیر می نماید و مهم ترین بخش دشواری ترک اعتیاد نیز رها کردن روح آدم ها و عادت های روانی آدم ها از بند مواد مخدر می باشد.

در این بین از جمله ریشه یابی دلایل روانی که باعث می شود افراد نسبت به مصرف مواد مخدر انگیزه داشته باشند از مهم ترین بخش های کار یک روانپزشک در یک مرکز ترک اعتیاد است. ریشه یابی علل روانی اعتیاد باعث می شود که روند بهبودی فرد بهتر و سریع تر پیش برود و بتوانیم کمک های بهتری در جهت ترک اعتیاد یک فرد داشته باشیم.

واقعیتی که وجود دارد این است که دلایل مختلف و عمده ای در گرایشات افراد به سمت موادمخدر نقش دارد که در این پست به دوتا از دلایل آن اشاره میکنیم:

1- عوامل بیولوژیکی و ژنتیک: در تحقیقات مشاهده شده است که سابقه اعتیاد در خانواده سبب می گردد تا اعضای دیگر آن خانواده به نسبت دیگران گرایش بیشتری به مواد مخدر پیدا کنند.

2- عوامل روانی و شخصیتی فرد: تیپ های شخصیتی و نیز عواملی که با روان و سلامت آن در ارتباط هستند همانند انواع اختلالات روانی که این اختلالات شامل افسردگی و اضطراب می شود و از مواردی هستند که ارتباط مستقیمی با گرایش به مواد مخدر دارند.

آیا تغییرات رفتاری به معنای اعتیاد است؟

متاسفانه بیماری اعتیاد به در حال حاضر یک بیماری نسبتاً شایع در جامعه ما می­باشد. تخمین های اولیه نشان می­دهد که در شهرهای بزرگ از حدود 30 مرد جوان بین 20 تا 40 سال حداقل دو نفر به نوعی از اعتیاد مانند اعتیاد به مواد مخدر (تریاک، هرويین، کراک و …) یا اعتیاد به مواد محرک (شیشه، کوکايین و …) مبتلا است. پس احتمال اینکه خانواده­ای با این بیماری در یکی از اعضاء خود مواجه شود یا به وجود آن شک نماید بسیار است.

تغییرات رفتاری یکی از اعضاء خانواده نظیر بی نظمی در خواب، پرخاشگری، افت تحصیلی یا شغلی، بی­حوصلگی، بی­قراری، بی­اشتهایی، افسردگی و… همه می­توانند نشانه­ هایی از بیماری اعتیاد به مواد باشند و یا نباشند.

سوء مصرف مواد چگونه بر فرد اثر می گذارد؟

نه تنها عوامل روانی بسیاری باعث گرایش افراد به مواد مخدر و اعتیاد به آن شده بلکه با مصرف مواد سیستم روانی فرد نیز دچار تغییر می‌شود. الگوهای رفتاری و فکری فرد مورد علاقه شما اغلب بعد از سوء مصرف مواد مخدر یا الکل تغییر می‌کنند. مواد مخدر در نحوه برقراری ارتباط توسط مغز اختلال ایجاد می‌کنند و سیستم پاداش دهی، مغز را سرشار از دوپامین می‌کند. گرچه واکنش‌های فیزیکی به مواد به ادامه اعتیاد کمک می‌کند، جنبه‌های روان شناختی اعتیاد نیز در روند بهبودی نقش دارند. در طی درمان، فرد مورد علاقه شما باید وابستگی احساسی و روانی را که در طول اعتیاد ایجاد می‌شود، در نظر بگیرد. به همین دلیل اغلب استفاده از علم روانشناسی در درمان اعتیاد و بهبودی بسیار موثر است.

اعتیاد مساوی است با بیماری

درمان‌ موفقيت‌آميز مصرف‌ مواد تحت‌ تأثير عوامل‌ متعددي‌ قرار دارد نظير نوع‌ ماده‌ مصرفي‌، روش‌ مصرف‌ مواد ، درمان بیماریهای روانپزشکی همراه، سابقه‌ و مدت‌ زمان‌ مصرف‌ مواد، انگيزه‌ فرد مصرف‌ كننده‌ برايدرمان‌، ويژگي هاي‌ شخصيتي‌ فرد مصرف كننده‌، مهارت‌ و تجربه‌ درمانگر، بهره‌مندي‌ فرد از حمايت‌هاي‌ خانوادگي‌ و اجتماعي‌. با اين‌ حال‌، روش‌هاي‌ درمان‌ سوءمصرف‌ مواد شامل‌ درمان‌هاي‌ دارويي‌ و غيردارويي‌ است‌. هدف‌ از درمان‌ دارويي‌ ، از بين‌ بردن وابستگي‌ جسمي‌ به‌ مصرف‌ مواد مخدر است‌. در مقابل‌ هدف‌ از درمان‌هاي‌ غير دارويي‌، از بين‌ بردن‌ وابستگي‌ رواني‌ به‌ مصرف‌ مواد است‌. بايد بدانيم‌ كه‌ بعضي‌ از مواد، وابستگي‌ جسماني‌ قوي‌تري‌ دارند و برخي‌ ديگر وابستگي‌ رواني‌. نكتة‌ مهم‌ آن‌ است‌ كه‌ هر نوع‌ وابستگي‌ در فرد مصرف‌ كنندة‌ مواد نوعي‌ اجبار‌ براي‌ مصرف‌ مواد را به‌ وجود مي‌آورند. متأسفانه‌ در بسياري‌ از مواقع‌ تصور بر اين‌ است‌ كه‌ رفع‌ وابستگي‌ جسمي‌ (سم‌زدايي‌) با درمان‌ اعتياد يكسان‌ است‌، در حالي‌ كه‌ اگر وابستگي‌ رواني‌ درمان‌ نشده‌ باقي‌ بماند احتمال‌ عود مصرف‌ مواد، بسيار زياد است‌. در عين‌ حال‌ لازم‌ به‌ ذكر است‌ كه‌ در بسياري‌ از مواقع‌ فرد مصرف‌ كننده‌ مواد مبتلا به‌ يكي‌ از انواع‌ اختلالات‌ رواني‌ نيز مي‌باشد.

چه عواملی باعث عود اعتیاد می شود؟

محرک های متنوعی می توانند افراد را در معرض بازگشت به الگوهای مخرب قدیمی قرار بدهدن. دلایل یا زمینه های عود اعتیاد برای هر فردی متفاوت از دیگری است. برخی از دلایل رایج آن عبارتند از: احساسات منفی (خشم، غم، آسیب روحی یا استرس)؛ احساسات مثبت (اینکه بخواهید حال تان از آنچه که هست بهتر شود)؛ ناراحتی جسمی (عوارض ترک اعتیاد یا درد فیزیکی)؛ آزمودن خویستن داری ( من می توانم فقط یک نخ سیگار بکشم و وسوسه نشوم)؛ مشاجره با دیگران ( جر و بحث با همسر، خانواده یا دوستان نزدیک)؛  فشار های جامعه برای مصرف (تصور اینکه  مصرف مواد مخدر چیز غیر معمولی نیست)؛ مهمانی‌ ها و اوقات خوش با خانواده با دوستان.

نکته‌ی مهمی که باید به‌ یاد داشته باشید این است که عودِ اعتیاد به معنای شکست مطلق درمان نیست. هرگز امیدتان را از دست ندهید. با پزشک یا مشاور خود تماس بگیرید و دوباره در جلسات ترک اعتیاد شرکت کنید. زمانی که دوباره برای ترک اعتیاد آمادگی پیدا کردید به محرک‌هایی که سبب عود اعتیاد شما شدند، گام‌هایی که اشتباه برداشتید و گام‌هایی که می‌توانستید بردارید، فکر کنید. هر زمان که اراده کنید می‌ توانید دوباره پروسه‌ی ترک اعتیاد را از نو شروع کنید و از تجربه‌ ی شکست‌های پیشین خودتان و دیگران برای تقویت تعهد دوباره‌ی خودتان بهره بگیرید. اعتیاد پدیده ای پیچیده و چند وجهی است؛ معلول عواملی متعدد و عاملی موثر در بروز و تشدید آسیب های بی شمار؛ اعتیاد امروز را تنها از ظاهر افراد نمی توان تشخیص داد و عدد مواد مخدر هر روز افزوده و دامنه تاثیرات مخرب آن بیشتر و بیشتر می شود. دامنه تاثیرات مخرب اعتیاد به مواد مخدر از آن رو حائز اهمیت فراوان است که عواقب وخیم آن تنها فرد معتاد را در بر نمی گیرد، بلکه معمولا همسر، فرزندان، خانواده، دوستان و همکاران نیز در معرض آثار ویرانگر آن قرار خواهند داشت.

در زیر ویدیویی درباره اعتیاد که به تاثیر مواد مخدر و اعتیاد آور بر مغز و بدن دارند پرداخته است:

روش های مقابله با تمایل به مصرف مواد مخدر

برخی از افراد با اینکه مصرف مواد مخدر را ترک کردند ولی باز به سمت مواد مخدر کشیده می شوند، عوامل جسمی و روانی زیاد موجب می شود فرد به سمت مواد مخدر کشیده شوند، از مهمترین عامل لغزش مجدد به اعتیاد را می توان قرار گرفتن در معرض مواد مخدر نام برد. علاوه بر این اضطراب و عصبانیت های شدید در تشدید گرایش به مواد مخدر نیز نقش دارند.

گاهی اوقات نمی توان جلوی تمایل های شخصی را گرفت، بنابراین آشنایی با راه های مقابله با این وسوسه ها مهم و ضروری است:

  1. خودتان را سرگرم فعالیتی کنید که حواس تان را پرت کند: کتاب بخوانید، با دوستان تان ملاقات کنید، به سینما بروید، خودتان را غرق یک سرگرمی کنید، پیاده روی یا ورزش کنید. زمانی که خودتان را سرگرم این کارها کنید، میل به مصرف مواد مخدر کاهش می یابد.
  2. درباره‌ی این تمایل با دیگران صحبت کنید: هر زمان که تمایل به مصرف مواد مخدر به سراغ‌تان آمد، این موضوع را با دوستان یا اعضای خانواده در میان بگذارید. صحبت کردن می‌تواند در شناسایی دقیق منبع این تمایل، بسیار مفید باشد. مزیت دیگر صحبت کردن این است که معمولا باعث فرونشاندن این تمایل مخرب می‌شود و به حفظ تعهد شما برای ترک اعتیاد کمک می‌کند. بنابراین، نباید تمایل به مصرف مواد مخدر احساس بدی را در شما ایجاد کند، چون به‌راحتیِ صحبت کردن با دیگران می‌توانید با آن مقابله کنید.
  3. مِیل‌ سواری کنید: بسیاری از افراد تلاش می‌ کنند در برابر تمایلات خود مقاومت کنند، در حالی‌ که برخی از این تمایلات آن‌ قدر قوی هستند که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت. زمانی که با این تمایلات مواجه می‌شوید، بهتر است مثل یک موج‌ سوار روی امواج تمایلات منفی سوار شوید تا اوج بگیرند، بشکنند و سرانجام به امواج کف‌ آلودِ ضعیف تبدیل شوند. به این تکنیک «میل‌ سواری» می‌ گویند.
  4.  افکارتان را به چالش بکشید و آنها را تغییر بدهید: بسیاری از افراد هنگام مواجهه با میل شدید به مصرف مواد، فقط اثراتِ مثبت مواد مخدر را به‌یاد می‌ آورند و عواقب منفی آن را فراموش می‌ کنند. بنابراین، بهتر است به خودتان یادآوری کنید که اگر دوباره به مواد روی بیاورید، حال‌تان بهتر نخواهد شد و هر تلاشی که برای ترک اعتیاد کرده‌ اید، به هدر خواهد رفت. مهم‌تر از همه، عزیزان‌ تان را نا امید می‌ کنید. برای اینکه این عواقب را فراموش نکنید، می‌ توانید آنها را روی یک کارت کوچک بنویسید و همیشه همراه خود داشته باشید.
روش های مقابله با تمایل به مصرف مواد مخدر

راه های تشخیص اعتیاد

علائمي که مي توانند ما را به مصرف و اعتياد فرزندمان مشکوک کنند بسته به مدت شروع مصرف و نوع ماده مصرفي مي توانند متفاوت باشند.

مصرف مواد در بسياري از موارد باعث تغيير برخي از صفات شخصيتي شخص مي شود، نوجواني که مدت ها گوشه گير بوده و تمايلي به برقراري ارتباط نداشته، به طور ناگهاني تمايل زيادي به جمع هاي دوستانه پيدا مي کند، پرحرف مي شود ، دوستي هاي جديدي برقرار مي کند و… مصرف مواد مي تواند بر عملکردهاي تحصيلي شخص موثر باشد.

برخي از دانش آموزان دچار افت تحصيلي مي شوند، در حالي که برخي ديگر به خصوص در شروع مصرف، عملکرد تحصيلي شان به طور ناگهاني افزايش مي يابد. شخص در مقابل تکاليف مدرسه بي مسئوليت مي شود. دير سر کلاس ها حاضر مي شود و ممکن است بي قراري زيادي سرکلاس درس نشان دهد. بي حوصلگي، پرخاشگري، اضطراب، بي قراري، تمايل به پنهان کاري و … از علائم ديگري هستند که در رفتارهاي نوجوانان و جوانان قابل توجه هستند. مصرف مواد مي تواند عوارض جسماني قابل توجهي در فرد ايجاد کند.

يکي از بارزترين نشانه ها، تغيير دوره هاي خواب و خوابيدن در روز است. مثلا فرد ممکن است تا نيمه شب بيدار بماند، در حالي که روز بعد تا ظهر بخوابد. در مصرف برخي مواد مثل موادمخدر، افزايش زيادي در خواب فرد ايجاد مي شود، در حالي که در مصرف بعضي مواد ديگر مثل شيشه و يا مواد محرک ديگر، ميزان خواب کاهش چشمگيري پيدا مي کند. به طوري که ممکن است شخص تا 48ساعت نتواند بخوابد.

تغيير اشتها، کاهش وزن، ريزش مکرر آب از چشم ها و لرزيدن تمام بدن همگي علائمي هستند که مي توانند نشانه اي از مصرف مواد باشند. اطلاع والدين از عوامل زمينه ساز اعتياد در جوانان، مواد خطرناک و غيرقانوني و ابزار، روش ها، ويژگي و علائم مصرف اين مواد از مهم ترين راهکارهاي مقابله با اعتياد است.

درمان اختلالات خواب توسط بهترین روانپزشک

اختلال خواب از شایعترین اختلالاتی است که امروزه اکثریت افراد با آن مواجه هستند، اختلالات روانی از علل اصلی بروز این گونه از اختلالات خواب هستند که جهت درمان آنها می بایست به بهترین روانپزشک مراجعه نمود. روانپزشک با بررسی و ریشه یابی بروز این اختلال با روش های گوناگون به درمان آن می پردازد.

اختلالات خواب چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک شما اول یک معاینه‌ی فیزیکی انجام خواهد داد و اطلاعاتی در مورد علائم و سابقه‌ ی پزشکی شما جمع‌ آوری می‌ کند. همچنین ممکن است آزمایش‌ های مختلفی را برای شما تجویز کند، از جمله:

پلی‌ سومنوگرافی (تست خواب): مطالعه‌‌ای مربوط به خواب است که سطوح اکسیژن، حرکات بدن و امواج مغزی را ارزیابی می‌ کند تا مشخص کند که آنها چگونه باعث اختلال در خواب می‌ شوند.

الکترو انسفالوگرام: آزمایشی که فعالیت الکتریکی را در مغز بررسی می‌ کند و هر گونه مشکلات احتمالی مربوط به این فعالیت را شناسایی می‌ کند.

آزمایش خون : یک آزمایش خون که معمولا برای تشخیص نارکولپسی و سایر مشکلات سلامتی زمینه‌ای به‌ کار می‌ رود که ممکن است موجب بروز مشکلات خواب شوند.

این آزمایش‌ ها می‌ توانند در تعیین دوره‌ی درمان مناسب برای اختلالات خواب، بسیار ضروری باشند.

درمان اضطراب توسط بهترین روانپزشک

داشتن استرس و اضطراب جز لاینفک زندگی های امروزی شده است که  می تواند در کیفیت زندگی افراد و سلامت روان آنها تاثیراتی بسیار منفی داشته باشد. درمان اختلال اضطراب و تشخیص علت بروز آن از دیگر خدمات بهترین روانپزشک است.

درمان مشکلات جنسی توسط بهترین روانپزشک

مشکلات جنسی از مهمترین و شایعترین مسائلی است که می تواد بر روابط زناشویی تاثیر بسیاری داشته باشد. به همین منظور نیز جهت درمان مشکلات جنسی و رشد رابطه زناشویی به روانپزشک مراجعه نمود.

مشکلات جنسی از نوع اختلال عملکرد جنسی اشاره به مشکلاتی می کند که از رضایت جنسی فرد هنگام فعالیت جنسی جلوگیری می کند. به طور کلی چرخه پاسخ جنسی دارای چهار مرحله است: تحریک جنسی، تداوم تحریک جنسی، ارگاسم، فرونشینی. مشکلات جنسی می تواند در هر یک از مراحل فوق اتفاق بیفتد.

اگر چه تحقیقات نشان می دهد که اختلال عملکرد جنسی شایع است (۳۰ تا ۴۰ درصد زنان و مردان)، ولی بسیاری از مردم برای بحث در مورد آن دچار تردید هستند. خوشبختانه، اغلب موارد اختلال عملکرد جنسی قابل درمان است، بنابراین مهم است که نگرانی ها و مشکلات خود را با همسر و دکتر خود به اشتراک بگذارید.

با انواع اختلالات جنسی آشنا شوید

ناتوانی جنسی یکی از مشکلات شایع است. در حقیقت 43 درصد از زنان و 31 درصد از مردان در برخی از دوره های زندگی نوعی از اختلال در روابط جنسی را تجربه می کنند. از جمله این اختلالات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اختلال در نعوظ
  • میل جنسی پایین
  • بی علاقگی به روابط جنسی
  • انزال زود رس
  • اعتماد به نفس پایین
  • عدم پاسخ به محرک های جنسی
  • عدم توانایی در رسیدن به ارگاسم
  • میل جنسی بیش از حد
  • عدم توانایی در کنترل رفتارهای جنسی
  • پریشانی افکار جنسی

رابطه جنسی سالم و طبیعی می تواند بر بسیاری از جنبه های زندگی تاثیر داشته باشد و رابطه عاطفی عمیقی را بین زوجین ایجاد کند. بنابراین توجه به این مساله اهمیت بسیار بالایی دارد. زمانی که اختلالاتی در روابط جنسی وجود داشته باشد، تاثیر آن در بسیاری از جوانب زندگی خود را نشان می دهد.

اختلالات جنسی در زن و مرد، به علت متفاوت بودن ماهیت هورمون های جنسی متفاوت است؛ یکی از شایع ترین اختلالات جنسی، کاهش میل جنسی در خانم ها و آقایان است. در ویدیو ها ی زیر دکتر وحید دارابی، بهترین روانپزشک و متخصص اعصاب و روان درباره موضوع کاهش میل جنسی زن و مرد و علل آن صحبت می کند:

درمان اختلالات روانی در کودکان و نوجوانان توسط بهترین روانپزشک

از جمله خدمات بهترین روانپزشک می توان به تشخیص و درمان مشکلات و اختلالات روانی در بین کودکان و نوجوانان اشاره نمود. با مراجعه به بهترین روانپزشک می توان مشکلات ارتباطی، تحصیلی و عدم توانایی و کنترل هیجانات درونی کودکان و نوجوانان را تشخیص و درمان کرد. در ادامه برخی از اختلالات روانی شایع ذکر شده است:

اسکیزوفرنی

 اسکیزوفرنی به سه دسته بزرگ تقسیم می‌شوند:

❇ نشانه‌های مثبت

* نشانه‌های منفی

* نشانه‌های شناختی

 نشانه های مثبت؛ این تجربیات متداول ترین علایم اسکیزوفرنی هستند ولی در دیگر اختلالات روانی هم می توانند حضور داشته باشند.

 نشانه های منفی؛ این علایم کمتر از نشانه های مثبت نمود دارند. علاقه به هر چیزی در شما از بین می رود. عدم تمرکز و عدم توانایی از خارج شدن از خانه و ارتباط با جامعه و انجام کار و فعالیت، ناتوانی در تمیزی و پاکیزگی به ویژه در پاکیزه نگاه داشتن لباس، ناراحتی از ایجاد ارتباط و سخن گفتن با دیگران از دیگر علائم منفی هستند.

 نشانه‌های شناختی؛ این علائم برای بعضی از افراد نامحسوس است اما برای دیگران شدیدتر و بیماران ممکن است تغییراتی را در حافظه یا جنبه‌های دیگری از تفکرشان مشاهده کنند. ضعف در توانایی درک اطلاعات و استفاده از آن‌ها، اختلال در تمرکز و توجه و اختلال در حافظه‌ی فعال از دیگر نمونه های این علائم شناختی می باشند.

وسواس فکری

وسواس فکری افکار، تصاویر و تکانه هایی هستند که مرتبا در ذهن فرد تکرار می شوند و به نظر می رسد خارج از کنترل فرد هستند و علی رغم میل او به ذهنش می آیند. مثل اینکه فرد مدام فکر می کند مبادا دستش آلوده باشد، یا اینکه فکر می کند نکنه به ایدز مبتلا شوم.

همه افراد افکار عجیب، غیرمعمول و یا حتی مزاحم دارند که هر از گاهی به ذهن شان می آید و اکثر آنها بدون اینکه به این فکرها اهمیت بدهند، به کارهای روزمره خود ادامه می دهند اما اگر به اختلال وسواس (OCD) مبتلا باشید، این فکرها می تواند هم ناراحت کننده و هم ناتوان کننده باشد.

وسواس های فکری انواع مختلفی دارد ، از جمله:

  • نگرانی مداوم در مورد ابتلا به یک بیماری کشنده مثل ایدز یا سرطان
  • نگرانی درباره اینکه مبادا دیگران به خاطر شما بیمار شوند.
  • ترس شدید از اینکه یک اتفاق وحشتناک برای فرد عزیزی رخ دهد (مثلا تصادف کند).
  • نگرانی عمیق از اینکه کاری بسیار شرم آور انجام دهید، مثلا در یک مراسم تشییع جنازه با صدای بلند کلمات رکیکی را به زبان بیاورید.
  • فکر اینکه که مبادا با کسی تصادف کنید یا ناخواسته به کسی آسیب برسانید
  • افکاری درباره قتل شریک زندگی یا فرزندتان
  • افکار و تصورات جنسی یا مذهبی (مثل تجاوز جنسی یا کارهای جنسی نامناسب یا توهین به مقدسات)
  • احساس نیاز شدید برای مرتب و منظم منظم کردن چیزها تا وقتی که نحوه قرارگرفتن شان «درست» به نظر بیاد.

دو قطبی

در ابتدا بهتر است بدانید که در گذشته های نه چندان دور که پژوهش های فراوانی در این باب صورت نگرفته بود محققین از این نوع اختلال تحت عنوان ” افسردگی – شیدایی” یاد می کردند.

اختلال دو قطبی یکی از انواع اختلالات روانی است که با خلق و خوی افراد در ارتباط است.

به طور کلی همانطور که از نامش هم پیداست فرد دو قطب افسردگی و شیدایی را به صورت نامتناهی تجربه می کند.

بر اساس تحقیقاتی اخیراٌ در این رابطه انجام شده است محققین دریافته اند کسانی که دچار چنین اختلالی هستند با دو حالت شیدایی و افسردگی بیش از اندازه دست و پنجه نرم می کند یعنی حد تعادل را در هر کدام از خلق ها می گذرانند. نوسانات رفتاری بسیاری هم در این افراد مشهود است.

نشانه های بیماری دو قطبی

نشانه های مختلفی برای تشخیص بهتر اختلال دو قطبی وجود دارد که علائم آن در خلق افسرده و شیدا متفاوت است.

افراد درگیر در خلق شیدا یا همان به اصطلاح روانپزشکان مانیایی موارد زیرا را از خود نشان می دهند:

  • حالت های شادانه
  • انرژی مضاعف
  • اعتماد به نفس بالا
  • پر خرجی در این دوران
  • انجام فعالیت و رفتار های پر خطر و هیجانی
  • پر حرفی
  • فعالیت های افراط گونه در امور مذهبی و عبادت
  • افزایش تمایلات جنسی
  • کم خوابی

افسردگی

نشانه های که در خلق افسرده بروز داده می شود:

  • افسردگی
  • احساس یاس و نا امیدی
  • غم و اندوه تلنبار شده
  • ناتوانی در تصمیم گیری
  • اختلال در عملکرد حافظه
  • افکار خودکشی

ممکن است این علائم افسردگی به سرعت فروکش کند و فرد افسرده به حالت عادی برگردد، به طور کلی از چند ساعت تا چند ماه ماندگار خواهد بود.

تفاوت کار بهترین روانپزشک با روانشناس

سوالی ذهن اکثریت افراد را به خود مشغول ساخته است اینکه تفاوت روانپزشک با روانشناس در چیست؟

عدم شناخت ناکافی می تواند موجب شود تا فرد با مراجعه به فرد اشتباه به بیراهه کشانده شود. بسیاری از افراد تفاوت این دو را نمی دانند. جالب است بدانید که وظیفه ی یک روانپزشک با روانشناس کاملا متفاوت است.

بهترین روانپزشک در صورتی که مشکلات فرد حاد باشد قادر به تجویز دارو خواهد بود در صورتی که یک روانشناس تنها می تواند مشاوره دهد و حق تجویز هیچ گونه دارویی نخواهد داشت و بیشتر به مشاوره درمانی می پردازد. .

روانپزشک
روانپزشک

به نظر می رسد با اینکه زمینه فعالیت هر دو گروه شغلی روانپزشک و روانشناس یکسان است و در زمینه بیماری های روان اموزش دیدند و هر دو گروه سعی در از بین بردن یا کنترل علائم آزار دهنده هستند تا بیمار عملکرد بهتری در کار ، شغل و در جامعه داشته باشد، ولی با یکدیگر در سه زمینه آموزش، سبک و شرایط درمان تفاوت دارند؛ در ادامه به تفاوت های روانپزشک با روانشناس اشاره شده است:

آموزش

بهترین روانپزشک پس از گذراندن دوره پزشکی عمومی، با گذراندن دوره های آموزشی بیماری های اعصاب و روان، قادر هستند با تجویز روش های دارویی، گفتاری و سایر مشکلات روانی را حل کنند.آنها در بیمارستانها، مراکز درمانی دانشگاه، خانه های سالمندان، بیمارستان های روانی، مراکز خصوصی، زندان ها و خوابگاه ها، مواردی مانند اختلالات اضطرابی، مشکلات خواب، اعتیاد، اختلالات بیش فعالی و نقص توجه، دو قطبی، افسردگی شدید و اختلال استرس پس از سانحه  را بررسی و درمان می کنند.

روانشناسان تحصیلات دانشگاهی آنها از ابتدا در حوزه ورانشناسی بوده و حداقل 6 سال آموزش دانشگاهی را گذراندند. از روش های گفتاری برای درمان بیماری های روان استفاده می کنند.

سبک درمان

مانند سایر متخصصان پزشکی زمانی می توانید به بهترین روانپزشک مراجعه کنید، که پیش از آن به پزشک عمومی رفته باشید درحالی که برای استفاده از خدمات روانشناس می توانید مستقیما به آنها مراجعه کنید. اگر مطمئن نباشید برای حل مشکل خود روانپزشک مناسب تر است یا روانشناس؛ می توانید با پزشک عمومی خود صحبت کنید. آنها در این خصوص مناسب بودن روانشناس یا روانپزشک مشاوره دهند. البته بسته به وضعیت روانی و جسمی و نوع درمان مورد نیاز ممکن است به هر دو مراجعه کنید.

شرایط درمان

 برخی از داروهایی که روانپزشکان تجویز می کنند شامل داروهای ضدافسردگی، داروهای ضد روان پریشی، محرک ها، آرامبخش ها و … می باشد. البته کنار دارو از سایر روش های درمان مانند الکتروشوک درمانی، نور درمانی، تحریک عمقی مغز، تحریک مغناطیسی مغز و مشاوره نیز هستند. الکتروشوک درمانی شامل جریانهای الکتریکی در مغز است و مختص موارد افسردگی شدید است که به هیچ نوع درمان دیگری پاسخ نمی دهد.

روانپزشکان مشکلات روانی را با استفاده از ابزارهایی مانند آزمون های روانشناختی، ارزیابی های شخصیتی و تست های ازمون تشخیص می دهند.

در ابتدای درمان روان شناسان تلاش می کنند مشکل را با گفتگو و ارائه راهکار درمان کنند. در طول جلسات مشاوره روانشناس به مراجعه کننده کمک می کند علائم خود را بهتر درک کنند و نحوه برخورد و مدیریت مشکل را بیاموزند. درواقع بر افکار منفی غلبه و یا الگوهای تفکر خود را بهبود دهند. این کار را با شیوه های مختلفی مانند بازی درمانی، شناخت درمانی و … انجام می دهند. روان شناسان در زمینه هایی مانند روان شناسی بالینی، روانشناسی خانواده، روانشناسی کودک و نوجوان مشغول به کار هستند.روانشناسان افرادی هستند که بر روی علم رفتارها، عواطف و افکار متمرکز هستند و در مراکز خصوصی، بیمارستانها یا مدارس کار می کنند. روانشناسان طیف وسیعی از مسائل مانند مشکلات رابطه تا بیماری های روانی از طریق مشاوره درمان می کنند.

با این حال بهترین روانپزشک عمدتا اختلالات روانی، عاطفی و رفتاری را تشخیص و درمان می کنند.

ویژگی های بهترین روانپزشک تهران

به طور حتم نمی توان با وجود روانپزشکان مشخص نمود کدام یک بهترین هستند، اما می توان با شناخت و آگاهی

از ویژگی های بهترین روانپزشک برای داشتن انتخاب هر چه بهتر تلاش نمود

ما در ادامه قصد داریم به ویژگی های یک روانپزشک خوب و خبره دقت نماییم که عبارت است از:

آشنایی با متد روز پزشکی: با وجود پیشرفت های بسیار در تمامی عرصه ها به ویژه پزشکی، بهترین روانپزشک خبره و متخصص بایستی با آگاهی از علم روز و به کارگیری آن ها در درمان افراد به کار گیرد.

اهمیت به بیماران و بیمار محور بودن: آنچه باعث می شود تا متخصص روانپزشک را به عنوان یک فرد خبره و متخصص نشان دهد، احترام و اهمیت دادن به فرد بیمار است. بیمار محور بودن یکی از مهمترین و اساسی ترین ویژگی های یک فرد خبره به شمار می آید، که می تواند موجب جلب اعتماد افراد شود.

تجربه و تخصص روانپزشک: همان طور که می دانید در نتیجه درمان عوامل بسیاری نقش داشته و تاثیر دارند. یکی از آن عوامل تاثیر گذار در نتیجه درمان خود روانپزشک است. لذا در انتخاب بهترین روانپزشک خود دقت لازم و کافی را داشته باشید تا از بروز عوارض جبران ناپذیر بکاهید.

یکی دیگر از مهمترین معیارهای انتخاب سوابق پزشکی است که در رسیدن به نتیجه مطلوب می تواند کمک بسزایی به ما نمایید. به همین منظور برای کسب آگاهی از تجربه و سوابق پزشکی روانپزشک و مشاوره خانواده خود می توانید از سایت های معتبر پزشکی و منابعی که در خصوص ایشان نوشته اند، اطلاعاتی را کسب نمود.

ویژگی های بهترین روانپزشک تهران

سوالات متداول

دکتر وحید دارابی

دکتر وحید دارابی

روانپزشک و مشاور خانواده
موفق به اخذ دیپلم و ورود به دانشگاه علوم پزشکی در سال 1367 و فارغ التحصیل پزشک عمومی در سال 1375 بودند. در ضمن ورود به دوره رزیدنتی روانپزشکی در سال 1381 و موفق به اخذ بورد تخصصی روانپزشکی در سال 1384 شده اند.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
معرفی روش‌های درمان اسکیزوفرنی

معرفی روش‌های درمان اسکیزوفرنی

درمان اسکیزوفرنی نیاز به یک رویکرد جامع دارد که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری، درمان با شوک الکتریکی، گفتار درمانی و… است. در این نوشته به بررسی هر یک از رویکردهای درمانی می‌پردازیم. روش‌های درمان اسکیزوفرنی دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری، درمان با شوک...

انواع افسردگی و علائم آن ها

انواع افسردگی و علائم آن ها

انواع افسردگی این روزها رایج است و معمولاً افراد برای تسکین درد ناشی از این آسیب شناسی به داروها متوسل می شوند. پروزاک (فلوکستین)، که داروی شادی نیز نامیده می شود ، معمولاً در جوامع توسعه یافته مصرف می شود. با این حال، حقیقت این است که به سختی...

نقشه مغزی یا qEEG چیست

نقشه مغزی یا qEEG چیست

نقشه مغزی یا QEEG (الکتروانسفالوگرافی) یکی از تست‌های بسیار مهم جهت اندازه‌گیری الگوهای الکتریکی در سطح سر و انعکاس فعالیت قشر مغز است. (در این فرایند امواج با استفاده از از روش‌های ریاضی، به مقادیر کمی "جهت بررسی عملکرد صحیح مغز و مقایسه"  تبدیل خواهند شد.) این...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

10 دیدگاه ها
  1. محمد امین

    افسردگی ممکنه ی بیماری ارثی باشه؟

    پاسخ
    • دکتر وحید دارابی

      بله . افرادی که سابقه افسردگی را در بین اعضای خانواده خود داشتند احتمال بیشتری برای ابتلا به افسردگی خواهند داشت.

      پاسخ
  2. حسین

    دکتر جان، چن سالی تو داروخونه اورژانس مجبور بودم کار کنم نزدیک ۵ ماهه ی ترس و استرسی تو بدنم اومده و مطمعنم بخاطر کارمه ، هر کی بهم ی دفعه دست میزنه میپرمدبالا
    تو جاهای ساکت صداهای بلند اذیتم میکنه با اینکه دو ماهیه از اورژانس اومدم بیرون ولی خوب نشدم لطفا کمکم کنین

    پاسخ
    • دکتر وحید دارابی

      سلام . با توجه به توضیحاتی که دادین احتمال می رود به اختلال اضطراب مبتلا شده باشید، توصیه میکنم که برای مشاوره و بررسی بیشتر به روانپزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  3. لیلای. الف

    سلام اقای دکتر، من ۳۷ سالمه و بعد فوت پدرم افسردگی شدید گرفتم ، اگر چه بعد دو سه سالی خوب شدم اما از بعد عید دوباره حالم بد شده، الکی گریه میکنم و عصبی میشم از هر چیزی بیخودی ناراحت و دلخور میشم، از وضع خودم ناراصی م ، البته همش همسرمو مقصر میدونم و این حالمو بدتر میکنه، چیکار کنم
    البته ی مدت طولانی فلوکستین میخوردم روزی ۴۰ میلی

    پاسخ
    • دکتر وحید دارابی

      سلام. كاهش اعتماد بنفس دلایل مختلفی دارد . بنابراين بايد علت را ریشه یابی كرد، تا با شناخت آن سعي در برطرف كردن تاثير آنها در زندگي آينده داشته باشید. در ضمن دارويي كه شما از آن نام بردید در زمان خاصي موثر باشه و ممكن است برای شرایط فعلی تان مناسب نباشد.

      پاسخ
  4. Mahoor

    برادرم یکسالی میشه روزی ۷، ۸ بار میره تو فکر، هر بادم حدود ۲۰ ثانیه طول میکشه و هر چقدرم صداش میکنیم یا تکونش میدیم انگار نه انگار هیچ عکس العملی نشون نمیده لطفا راهنمایی م کنین توروخدا

    پاسخ
    • دکتر وحید دارابی

      سلام. حتما برای درمان مشکل برادرتان به يك متخصص مغز و اعصاب (نورولوژي) مراجعه كنيد. دکتر مغز و اعصاب از ايشان نوار سر خواهند گرفت. اگر اظهار نمودند كه مشكل صرع در كار نيست می توانید به يك روانپزشك مراجعه نماييد.

      پاسخ
  5. محمدرضا

    من 27 سالمه و همیشه اضطراب و استرس دارم و اعتماد به نفسم خیلی پایینه ، البته مشکلات دیگه ای هم دارم ، برای درمان خیلی کارها کردم ، بار آخر رفتم روانپزشک بهم دارو داد ، متورال 50 ، کلردیازپوکساید 10 ، نورترپتیلین 25 ، ریسپریدون 2، یه مدت خیلی کوتاهی راضی بودم ، اما بعدش دیگه اثری نداشت منم قطع کردم ، الان دوباره شروع کردم به خوردن اما تاثیری نداره و استرس دارم و همچنین اعتماد به نفسم افتضاح پایینه، بجای این قرص ها ( برای استرس و اعتماد به نفس) قرصی هست که تاثیرش بیشتر باشه و عوارض نداشته باشه و یا کمتر داشته باشه؟؟ خواهش میکنم کمکم کنید

    پاسخ
    • دکتر وحید دارابی

      سلام لطفا حضوری به مطب دکتر مراجعه کنید.

      پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *